Toerisme

Brussel

Naast hoofdstad van de Europese Unie en zetel van de NAVO is Brussel ook een informele, meertalige kosmopool met provinciale trekjes. Het is aangenaam kuieren tussen de atypische pleinen en fonteinen, de middeleeuwse straatjes, de parken en talrijke groene ruimtes zoals het Ter Kamerenbos en het Zoniënwoud.

Het Centrum - De Grote Markt ­ de Kunstberg en het Koningsplein

De Grote Markt ­ Beurs ­ 1200 m
Het centrum biedt een verbluffende architecturale kaleidoscoop uit de XVIe en XXIe eeuw. Leuke kleine winkels op elke hoek, vinylplaten, boekenwinkels en strips, kunst, muziekinstrumenten, chocola, bier, ...

Je vindt er ook onze “Manneken Pis”, het kleine kereltje dat af en toe aangekleed wordt, als symbool van het Belgische surrealisme naar het voorbeeld van schilders als Magritte, Knopf en Delvaux.

De kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, een parel van de gotische architectuur in Brussel, torent boven de stad uit op de Treurenberg.

Nog een mooi voorbeeld van de Art­Nouveaustijl: het gebouw van architect Victor Horta waarin het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal werd ondergebracht, vind je in de Zandstraat.
Als u van de zanger Brel houdt, moet u vast een bezoek brengen aan de “Fondation Jacques Brel” gelegen aan het Oud Korenhuisplein.

Wie van shopping houdt, zal z’n hartje kunnen ophalen in de Nieuwstraat, in het winkelcentrum “City 2” en de Kleerkopersstraat of nog in de charmante boetieks van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen.

De Kunstberg en het Koningsplein ­ 1800 m
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, in de Regentstraat, herbergen belangrijke werken van Van Dyck, Jeroen Bosch, Pieter Paul Rubens en Bruegel.

Het Magrittemuseum, vlak naast de Koninklijke Musea en het MIM (Muziekinstrumentenmuseum), is gevestigd in een prachtig Art­Nouveaugebouw, en bevindt zich aan het Koningsplein en de Ravensteinstraat.

Dansaert - Saint Géry - Ste Cathérine

De Dansaertwijk­ 1000 m

Deze moderne wijk is helemaal gewijd aan de Belgische mode. Hij wordt afgebakend door de Antoine Dansaertstraat,Léon Lepagestraat en de Kartuizersstraat.

U vindt er boetieks met vintage en design meubels naast galerijen voor moderne kunst.

Sint-Goriksplein­ 800 m

Deze wijk begint aan de Pletinckxstraat met het zwaartepunt rond de Sint-Gorikshallen.

Bij de minste zonnestralen worden de terrasjes druk bezocht. Er is ook elke avond wel wat te beleven in deze wijk, waar mensen van alle leeftijden de hippe bars en restaurants bezoeken.

 Sint-Katelijne ­ 1200 m 

Sint-Katelijnestraat ­ Sint-Katelijneplein ­ Baksteenkaai ­ Brandhoutkaai ­ Vlaamsestraat

Talrijke restaurants voor elk budget, vaak met een mooi terras, palmen deze straten in.

Laat u leiden door uw culinaire inspiratie van het moment. Of misschien geniet u wel staand, leunend op een of andere toog, van de vele visspecialiteiten overgoten met een cava of een klein en fris glaasje witte wijn.

De Marollen en de Zavel ­

Het Vossenplein en de gezellige ochtendlijke drukte van de rommelmarkt vind je in het hart van de Marollenwijk, tussen de Hoogstraat en de Blaesstraat die naar de Zavel leiden.

De koopjesjagers pronken er met hun vondsten tussen de brocante en mooie antieke stukken, design, decoratie en andere spullen, tussen kroegen en patissiers, koekjeswinkels en chocolatiers met internationale faam zoals Pierre Marcolini, Wittamer, Godiva, Dandoy of Neuhaus...

Bovenaan de Zavel heeft zich een parel van de laatgotiek genesteld: Onze-Lieve-Vrouw-ten-Zavel.

De etalage van de hyper modieuze Elvis Pompilo vind je in de Lebeaustraat 67.

Overige bezienswaardigheden in de buurt van het hotel

WIELS, museum voor moderne kunst

­Het Brussels museum van de Geuzecantillonbrouwerij, Gheudestraat

De Slachthuizen en Markten van Anderlecht: de onderbuik van Brussel

De Kelders van Cureghem: 10.000 m2 champignonkwekerij omgevormd tot tentoonstellingsruimte voor evenementen, Ropsy Chaudronstraat

Het Riolenmuseum, Anderlechtsepoort

Hotel Van Belle | Bergensesteenweg 39, 1070 Brussel | Tel: +32.2 521 35 16 | Fax: +32.2 527 00 02 |